Thursday, December 29, 2011

You'll Never Know If You Never Try

Maria : Eh, Sha, Sha! It's him! He's sitting over there. OMG! Hensemnya dia.....

Qalesha : So, apa tunggu lagi, pergilah cepat.

Maria : Haa? Pergi mana?

Qalesha : Ish, pergi confess lah. Pergi cepat. Sementara kawan-kawan dia yang lain belum join sekaki.

Maria : Tak naklah. Aku segan. Dibuatnya dia reject aku, mana nak letak muka ni?

Qalesha : Habis tu? Sampai bila kau nak simpan je perasaan kau tu? Dah tiga tahun tau kau dok tenung dia dari jauh. I think it's time to let him know. Kang melepas, meroyan tak sudah. Sekurang-kurangnya dia tahu perasaan kau and kau akan rasa lega sikit bila dah confess. So, go. Kena reject ke apa ke itu belakang cerita. Yang penting, you let him know your feelings. Plus, dia dah nak pergi Ireland minggu depan. So this is your last chance.

Maria : I can't. Kau tengoklah dia tu. He's perfect. And I'm..... Selebet-rity. Impossible lah dia pandang orang macam aku ni. Aku takut.

Qalesha : Hoi, hoi. Tak ada orang yang perfect dekat dunia ni. You're pretty, just the way you are. Jangan risau. Aku ada. Just go and confess to him. BUT! Jangan expect apa-apa pun. Jangan expect dia terima kau and jangan fikir dia akan reject kau. Okay?

Maria : Huh! Okay. Wish me luck.

Qalesha : Go for it, girl!

***

Maria : Hai, Sufi. Sorang je?

Sufi : Hey. Yeah, sorang je. Come join me.

Maria : Thanks. Apasal sorang-sorang je hari ni? Where are the others?

Sufi : Haih. Biasalah. Semua dah berpasangan sekarang. Sibuklah ber-dating. Tertinggallah I sorang-sorang.

Maria : Eh? You tak ada girlfriend?

Sufi : *geleng*

Maria : So... Erm... I have something to tell you.

Sufi : Oh... Apa dia?

Maria : I... erm... *cakap laju-laju* I like you. Like, really really like you. It's been three years now. So.... *dah mula slow* That's it. Yeah, gotta go. Bye!

Sufi : Wait, wait. I appreciate the feelings you have for me. But I'm sorry I can't return it. I nak fokus pada study dulu. Sorry, okay Maria?

Maria : Erm. Yeah, okay. *smiles*

***

Qalesha : He said that?

Maria : Yeah...

Qalesha : Hmm... Sabarlah. Maknanya, ada lagilah harapan untuk kau. Sekarang ni, kau kenalah berdoa pada Allah supaya hati dia terbukak untuk terima kau. Okay? But at least, you know what he feels now. Kan? Cheer up! Tak mati pun tak dapat si Sufi tu.

Maria : Thanks, Sha.

Qalesha : So, kau nak balik rumah menangis sampai habis berkotak-kotak tisu ataupun nak ikut aku pergi makan Tutti Frutti?

Maria : Tapau kan Tutti Frutti untuk aku boleh? Tak ada mood nak keluar but... Tutti Frutti is just irresistible.

Qalesha : Haa okay okay.