Sunday, August 14, 2011

M.A.S Special Episode : Kem Motivasi II

Di Kem Motivasi Cahaya Gemilang...

Girls : Oh my God!!! We're actually sleeping in tent?? In the jungle??

Sarra : Gosh, what a biatch.

Mia : Who are they? Tengah-tengah hutan terlolong macam langsuir.

Alisha : Melissa. Anak Dato' Zahari. Junior. Us wannabe.

Sarra : Kau kenal?

Alisha : Unfortunately, yes. Dato' Zahari pernah kerja dengan my dad. Since dapat Dato' ni, dia berhenti and buat bisnes sendiri. His wife, her mum, Datin Melly or to be exact, Meliah, sangat-sangat annoying. Datang rumah orang, sibuk nak komen fasal furniture and deco semua. Anak dia ni pun sama spesis je. Just watch. One. Two. Three. Four...

Melissa : Kak Lisha! OMG! What are you doing here? Tak sangka boleh jumpa akak dekat sini.

Alisha memandang Mia dan Sarra dengan pandangan 'I told you so'. Mia dan Sarra cuba menahan ketawa.

Alisha : Buat apa lagi dik tengah-tengah hutan ni? Camping lah! I'm so excited!

Melissa : Excited? You gotta be serious. Geli je Mel nak tidur atas tanah. Tak selesalah.

Alisha : Well, you're staying here for the next 2 weeks. Get use to it.

Melissa : Eww. How can you say that kak? Disgusting kot. And... Is that the new limited edition Coach handbag? Mama Mel nak sangat beg ni. Mana akak dapat? Kenapa akak bawa masuk hutan ni kak?

Alisha : This? Gosh, Mel. Beg ni dah lama sangat. I mean, I bought it in New York last year. Suruhlah mama Mel cari dekat New York. Beg ni tak sampai ke Malaysia.

Melissa : Really? Wow. Eh, that sparkly purple luggage tu siapa punya? Akak?

Alisha : Nope. It belongs to Mia. And the one with huge S, belongs to Sarra. Mine, yang putih with pink diamonds tu.

Melissa : Oh my! The whole M.A.S is here? Hi, kak Mia, kak Sarra.

Mia & Sarra : Hi.

Alisha : Girls, we should make over our tent. Mel, see you around. Bye.

Melissa : We're allowed to make over our tent? Can you help me?

Alisha : Just us, Mel. Now, run along.

Setelah Melissa berlalu...

Alisha : Oh, Gosh, I hate her.

Mia : Now, that's the Lisha we know. First at the camp and you're already coming back. Welcome back darl.

Sarra : Yeah. That is sooooo Alisha.

Alisha : With her, I have to be that way. Now, let's get cracking, girls!

1 comment:

Are-Nisa said...

please continue.. =D